PNL, pas în spate pentru Primăria Capitalei – Ponderea pe lista comună PSD – PNL din București este de 60% – 40%

PNL a reușit să-și impună candidatul pentru Primăria Generală și nu au obținut nici paritate cu PSD pe lista pentru consilierii din Capitală. Partidul condus de Marcel Ciolacu domină în Consiliul General și în sectoarele unde are primari.

Ponderea pe lista comună PSD – PNL din București este de 60% – 40% în favoarea social-democraților, au dezvăluit surse din cele două partide pentru Hotnews.ro.

„Raportul de 1.5 la 1 a fost stabilit pe baza sondajelor de opinie, dar și în urma negocierilor. El nu se aplică în fiecare sector, ci prima dată este utilizat pentru Consiliul General al Municipiului București”, au declarat sursele citate.

Unii social-democrați susțin că liberalii au avut de câștigat în urma acestei negocieri din Capitală, deoarece forța lor reală este una și mai scăzută. „Da, PSD va avea mai multe mandate de consilieri, dar oricum avea și acum mai multe. PNL a obținut victoria în București, în 2020, alături de USR, nu singur. Dacă fiecare era acum pe listă, PNL nu lua mai multe locuri”, au afirmat, pentru Hotnews.ro, social-democrați din organizația din Capitală.

Primăria Capitalei are 54 de consilieri generali, iar majoritatea a fost asigurată până în acest an de PNL – USR – PMP. PSD s-a aflat în opoziție în Consiliul General în perioada 2020 – 2024.

detalii pe hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *