Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara: Deschiderea acestui terminal este dovada că România ştie să materializeze proiecte din bani europeni

Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete din bani europeni, relatează News.ro.

“Vreau să vă mulţumesc tuturor celor prezenţi astăzi aici, într-un număr atât de mare, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara. Suntem aici pentru a ne bucura împreună pentru Timişoara, dar mai ales a ne bucura pentru România. Două zile ne mai despart de binemeritata aderare a ţării noastre în familia statelor Schengen. O aderare care va aduce de la sine un acces mai facil pentru cetăţenii români în ţările membre Schengen, o aderare pe care ne-o dorim în totalitate finalizată, inclusiv cu frontierele terestre, până la sfârşitul acestui an. De aceea, deschiderea acestui nou terminal aeroportuar este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete din bani europeni. Este dovada că România ştie să construiască la standarde europene şi este dovada că avem viziunea şi avem capacitatea să asigurăm facilităţi pentru pasageri la cele mai înalte standarde de siguranţă şi confort”, a declarat Sorin Grindeanu la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara. 

El a amintit şi alte obiective gestionate de Ministerul Transporturilor care se referă la judeţul Timiş. 

“Vreau să vă spun că este doar unul dintre obiectivele importante de dezvoltare gestionate de către Ministerul Transporturilor. Urmează modernizarea liniei de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est din Timişoara cu acest terminal, cu aeroportul, proiect care presupune de asemenea şi construcţia unui nou sector de cale ferată dublă şi electrificată.

Gara de Nord este în plin proces de modernizare, iar PNRR-ul în acest moment asigură modernizarea căii ferate de la Caransebeş, la Lugoş, Timişoara, Arad.  În această vară şi spun bine în această vară se va deschide circulaţia pe centura de sud a oraşului nostru şi estimez că tot în această vară vom avea semnat contractul pentru Centura de Vest a oraşului nostru. La aceste obiective de infrastructură se va adăuga construcţia autostrăzii Timişoara – Moraviţa pe care o vom lansa în licitaţie până la sfârşitul acestui an”, a explicat ministrul Transporturilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *