Marcel Ciolacu: Nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în ședința săptămânală de guvern, că din semnalele primite nu este oportun ca magazinele să se închidă în weekend.

„În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a făcut referire la perioada din pandemie când au fost închise piețele și magazinele și a subliniat că etapa aceea a trecut.

„Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea”, a arătat premierul.

În Spania, supermarketurile sunt închise duminica și în zilele de sărbătoare. Singurele excepții sunt francizele care funcționează de obicei în zonele turistice și rămân deschise până la prânz.

În Franța, comerțul de proximitate reprezintă o tradiție. Magazinele de cartier sunt preferate de foarte mulți francezi.

Supermarketurile au program normal sâmbăta, iar duminica sunt deschise de la 9.00 la 12.00, în funcție de regiune și de departament. Sunt multe zone în care duminica este închis.

Sursa: tvrinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *