Video. Sorin Grindeanu: Îmi doresc ca anul acesta, când tragem linie, să poată fi folosită toată A0Video.

Aproximativ 13 kilometri din varianta sudică a Autostrăzii A0 vor fi daţi în circulaţie până în 15 aprilie şi îmi doresc ca, înainte de finele anului, toată varianta sudică să poată fi folosită, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Undeva până în 15 aprilie vom da în circulaţie aproximativ 13 km – cei şase care au fost finalizaţi la sfârşitul anului trecut, aşa cum bine ştiţi, şi care nu puteau fi utilizaţi, plus cei şapte de pe acest lot 1, asta însemnând că se circulă pe 23 km şi jumătate pe A0 Sud, urmând ca diferenţa de aproape 10 km până în A2 să fie finalizaţi la începutul acestei veri, tocmai ca să poată fi folosită această autostradă. Iar la lotul 3, care e în acest moment într-o situaţie de tipul următor: există o mobilizare mai bună faţă de luna ianuarie şi se văd progrese, eu sper ca termenele pe care şi le-au asumat, acelea de sfârşit de vară, început de toamnă, să poată fi respectate. Cert este că îmi doresc ca anul acesta, când tragem linie, să poată fi folosită, înainte de sfârşitul anului cu ceva luni bune, toată această A0, varianta sudică, 53 de kilometri, sau 52 de kilometri”, a spus Grindeanu la o conferinţă organizată după vizita de lucru efectuată pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.

Potrivit ministrului, legătura de la A1 până la A2 pe varianta sudică se va face în toamna acestui an.

„Deci, venind de la Piteşti, dacă vrei să mergi până la Constanţa, vei merge pe autostradă în toamna acestui an”, a punctat Grindeanu.

În ceea ce priveşte varianta Nord, el a menţionat că anul trecut au fost daţi în circulaţie 10 km din aproape 20 finalizaţi.

„Anul trecut s-au terminat, fiindcă în circulaţie se folosesc 10 km, aproximativ 20 de km. De ce? Pentru că au fost nişte tovarăşi deştepţi înainte care au făcut acea lotizare până în DN2. Dar am o veste bună şi anume faptul că cei care au lotul 3 de pe A0 Nord sunt în situaţia în care vor începe efectiv lucrările în perioada următoare pe acel segment de 2 km care să facă legătura de unde se termină lotul 2 până în descărcarea din DN2. Repet, cei care au făcut au făcut acea lotizare au făcut-o fără minte, pentru că s-au terminat acei 20 km din care acum doar pe 10 km se circulă, fiind acel minus de doi 2 km”, a explicat ministrul.

Acesta a adăugat că în a doua jumătate a anului trecut a fost atribuit şi lotul 1 de pe A0 Nord, fiind în prezent în faza de proiectare, urmând să intre în prima jumătate a acestui an la execuţie.

În ceea ce priveşte lotul 3, „se intră pe faza de execuţie, cel puţin în perioada imediat următoare, pe cei 2 km, având, de asemenea, faza de proiectare”, a spus Grindeanu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *