Alți peste 100 de români așteaptă evacuarea din Fâșia Gaza 

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, că încă 100 de români ar urma să părăsească vineri Fâșia Gaza și să ajungă pe teritoriul egiptean acolo unde încă 41 de români așteaptă să ajungă în România:

„Până la acest moment, din Fâșia Gaza au fost evacuați 134 de cetățeni români și membri de familie, din care 93 au fost deja transportați în România iar 41 se află la Cairo, în grija colegilor mei de la Ambasada noastră de la Cairo. Astăzi avem o permisiune de la cele două autorități pentru 100 de persoane. Așteptăm informațiile din teren cu privire la deschiderea punctului de trecere pentru tranzitul persoanelor. Suntem pregătiți să îi sprijinim din punctul de vedere al asistenței și protecției consulare. Colegii mei se află dejja acolo în punctul de frontieră și așteptăm aceste informații din teren.

Avem toate opțiunile pe masă în funcție de modul în care se va reuși evacuarea altor persoane, vedem exact dacă mai așteptăm puțin sau mâine vom trimite o aeronavă pentru a-i prelua pe cei 41 de cetățeni români și pe mebri de familie ai acestora care se află în acest moment la Cairo”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *