UEFA menţine amenda împotriva clubului FC Barcelona pentru încălcarea regulilor fair play-ului financiar

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a menţinut vineri o amendă de 500.000 de euro dictată împotriva clubului spaniol FC Barcelona pentru încălcarea regulilor fair play-ului financiar, informează AFP.

Organismul de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a indicat într-un comunicat că FC Barcelona nu a declarat în mod corect profiturile sale „din vânzarea de active necorporale (excluzând transferurile de jucători – n. r.)” în cursul exerciţiului financiar 2022.

Condamnat de UEFA în luna iulie la plata unei amenzi, clubul catalan a făcut apel împotriva acestei decizii.

Campioana en titre a Spaniei abia începe să depăşească problemele economice grave pe care le-a avut în ultimii ani, vânzând o mare parte din veniturile sale viitoare din drepturile de televiziune şi alte acţiuni ale clubului (cum ar fi filiala media Barca Studios) pentru a continua să cumpere şi să înregistreze jucători pe termen scurt.

De asemenea, Barca a luat împrumuturi de la marile bănci americane JP Morgan şi Goldman Sachs pentru a-şi achita datoriile colosale estimate la peste un miliard de euro şi pentru a finanţa renovarea stadionului Camp Nou.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *