Turneu internaţional de oină. România, Nepalul şi Republica Moldova urmează să joace la Bucureşti

Foto: facebook.com/FederatiaRomanaOina

Sala Dinamo din Capitală va găzdui, vineri, de la ora 12:30, în premieră, un turneu internaţional de oină, la care vor participa România, cu două echipe, Republica Moldova şi Nepalul, potrivit Agerpres.

Organizatorii au decis să programeze şi un meci demonstrativ de oină feminin (varianta în 6), protagoniste urmând a fi jucătoarele campioanei naţionale Dacia 2012 Mioveni, antrenate de Filofteia Dumitru. Formaţia din judeţul Argeş oferă de fiecare dată un număr important de jucătoare lotului naţional. De asemenea, jucătoarele Daciei Mioveni vor susţine şi un program artistic, îmbrăcate în costume populare.

”Delegaţia Nepalului a ajuns la Bucureşti în data de 30 octombrie şi deja se antrenează pe terenurile din Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf, sub atenta îndrumare a unor specialişti din cadrul Federaţiei Române de Oină, astfel încât să facă o figură frumoasă la turneul ce îl vom organiza în sala Dinamo. Pe lângă antrenamente, jucătorii din Nepal vor avea posibilitatea să viziteze unele obiective din Bucureşti. Vom programa un meci demonstrativ între două selecţionate ale României, după care va urma turneul în trei, cu meciuri între fiecare selecţionată. Este o mare mândrie pentru noi, ca organizatori, să putem pune baze din ce în ce mai solide în vederea constituirii Federaţiei Internaţionale de Oină. Apreciez faptul că fraţii noştri de peste Prut sunt mereu alături de noi în efortul constant de a încerca să impunem oina acest element de identitate naţională românească ca sport internaţional, fapt pentru care le mulţumim şi pe această cale. Alături de România au semnat documente în acest sens Republica Moldova, Anglia, India şi Pakistan. Mulţumim conducerii clubului sportiv Dinamo Bucureşti pentru sprijin în organizarea evenimentului. Invit pe toţi bucureştenii care pot să ni se alăture la această sărbătoare a oinei”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

Lotul României, antrenat de Valentin Mihai, este format din jucători tineri, de mare perspectivă, campioni naţionali en titre la oină pe plajă şi la oină în 6, de la formaţia campioană CSM Râmnicu Sărat, dar şi de la cluburi care au urcat pe podium în întrecerile de seniori şi juniori în acest an, precum ACSM Olteniţa şi Victoria Surdila Greci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *