Mihai Tudose va deschide lista PSD la europarlamentare

Fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, susţin surse politice pentru News.ro. Pentru locul doi, cele mai mari şanse le are Carmen Orban, consiliera premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate.

A treia poziţie ar urma să fie ocupată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al socialiştilor europeni. Cel puţin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi cedate pentru candidaţii PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu. ”Unul e rezervat deja pentru Maria Grapini. Pentru al doilea loc se luptă Lavinia Şandru şi o jurnalistă din trustul Intact”, susţin sursele citate. Europarlamentarul Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru Bruxelles. Tudose a fost premier între iunie 2017 şi ianuarie 2018. A demisionat din guvern şi, ulterior, din partid după un conflict cu Liviu Dragnea.

La alegerile europarlamentare din 2019 a obţinut un loc de eurodeputat pe listele ProRomânia. S-a întors în PSD după ce Marcel Ciolacu a devenit preşedinte al social-democraţilor. Mihai Tudose a anunţat miercuri că va candida pentru un nou mandat la Bruxelles. Întrebat pe ce loc va fi PSD la alegerile europarlamentare, Tudose a răspuns: ”Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare. Sper să fie peste 30%”.

detalii pe news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *