Trenul care îi transporta pe eurodeputaţi la Strasbourg a ajuns din greşeală într-o altă gară

Foto: actu.fr

Un tren în care se aflau eurodeputaţi şi jurnalişti care se deplasa luni de la Bruxelles la Strasbourg pentru sesiunea plenară a Parlamentului European a ajuns din cauza unei erori de schimbare a macazului în gara regiunii pariziene care deserveşte Disneyland, a anunţat compania de căi ferate SNCF, citată de AFP.

” ‘Când magia prinde viaţă’, sloganul Disney, va fi în curând cel al Parlamentului European?”, a postat pe reţeaua X Emmanuel Foulon, un asistent europarlamentar, care se afla în tren. Informaţia a făcut rapid turul reţelelor sociale şi a provocat ilaritate în rândul eurodeputaţilor, grupurilor parlamentare şi media care urmăreşte activitatea din legislativul comunitar. Portalul de ştiri politice europene politico.eu a titrat de pildă „Parlamentul Mickey Mouse?”.

„Trenul a fost dirijat spre Marne-La-Vallée (la circa 40 km de Paris) în loc de a o lua pe linia de mare viteză. A ajuns la destinaţie (Strasbourg), la 12.50, cu 45 de minute întârziere”, a răspuns laconic reţeaua SNCF într-un comunicat trimis presei.

Potrivit tf1info.fr, eroarea de schimbare a macazului s-a produs în apropiere de Ile-de-France.

Acest tren îi transportă în fiecare lună pe câteva sute de eurodeputaţi de la Bruxelles şi pe colaboratorii lor la Strasbourg pentru sesiunea plenară.

Trenul care a plecat luni dimineaţă din Bruxelles a ratat interconexiunea la apropierea regiunii pariziene şi a ajuns în consecinţă la Marne-la-Vallée. Aici trenul a făcut cale întoarsă ajungând în cele din urmă la Strasbourg, aşa cum era prevăzut iniţial. Aceste gen de incident este foarte rar, potrivit SNCF.

„Va inspira asta un film al Disney? Sesiunea plenară şi trenul care voia să plece în vacanţă…”, a scris pe reţeaua X Pelle Geertsen, un consilier al unui eurodeputat danez.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *