Forma finală a proiectului de lege cu măsurile fiscale menite să reducă deficitul bugetar-Cum vor fi impozitate microîntreprinderile

Forma finală a proiectului de lege cu măsurile fiscale menite să reducă deficitul bugetar nu prevede pragul de rentabilitate de 30% peste care se aplica impozitul de 16% pentru microîntreprinderi, așa cum a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Acesta a precizat că pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% se aplică impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri.
Forma finală a legii cu măsurile fiscale pentru care Guvernul vrea să își angajeze răspunderea în Parlament / Expert: “Guvernul nu are soluții multe pe partea de cheltuieli. Predomină o gândire politică, în detrimentul raționalității economice” (VIDEO)
În forma finală a proiectului de lege, pus în dezbatere publică, microîntreprinderile care realizează venituri de până la 60.000 de euro pe an vor fi impozitate cu 1% din cifra de afaceri iar acest impozit crește la 3% dacă veniturile depășesc 60.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *