Marcel Ciolacu, pentru presa austriacă: Vom ataca Austria la Curtea de Justiție a UE dacă aceasta se va opune din nou intrării noastre în Schengen

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, într-un interviu pentru publicația austriacă Der Standard, că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE dacă aceasta se va opune din nou intrării României în Schengen, la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie.

Marcel Ciolacu a susținut că optează în continuare pentru o coaliție cu PNL și „nu accept o alianţă cu AUR”.
„Cancelarul federal Karl Nehammer ne-a informat abia cu câteva zile înaintea întâlnirii Consiliului UE că nu va susţine aderarea României. Acest lucru a dus la frustrări în rândul autorităţilor şi al populaţiei române.

Ceea ce nu pot nici eu accepta este declaraţia conform căreia veto-ul ar avea legătură cu campania electorală din Austria. Spania, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, susţine aderarea României la spaţiul Schengen şi are grijă ca această temă să se afle din nou pe ordinea de zi – fie în octombrie, fie pe 4 sau 5 decembrie în cadrul Consiliului miniştrilor de interne ai UE. Toate celelalte state – în afara Austriei – susţin aderarea României. Nu este adevărat nici ce susţine Nehammer, anume că prin România are loc o migraţie foarte activă.

De asemenea, am introdus, împreună cu Serbia, controale comune pentru a scoate din centrul discuţiilor acest subiect. Însă, în cazul în care cancelarul Nehammer va face din nou uz în mod nejustificat de dreptul la veto, va trebui ca, în calitate de prim ministru, să atac decizia Austriei la Curtea Europeană, pentru a cere despăgubiri pentru pierderile cauzate de neaderare”, a declarat Marcel Ciolacu, în interviul pentru Der Standard, citat de Rador și G4Media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *