Noul an școlar 2023-2024-Burse de merit de 450 de lei

Ministerul Educaţiei a aprobat criteriile de acordare a burselor de merit pentru elevii de liceu şi gimnaziu. Potrivit proiectului, se vor califica pentru bursă de merit primii 30 la sută dintre elevii din fiecare clasă, în ordinea mediilor obţinute.

De asemenea, primesc automat bursă de merit toţi elevii cu medii de peste 9,50. Proiectul prevede şi burse sociale pentru elevii orfani sau din familii cu venituri scăzute.

Burse pentru toţi elevii de gimanziu şi liceu cu medii peste 9,50, dar şi pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase. Elevii de clasa a V-a vor primi şi ei burse din ianuarie. Iar bursele pentru transportul celor care studiau în altă localitate decât cea de domiciliu au fost eliminate.

Burse de merit de 450 de lei pentru elevii cu rezultate bune la învățătură
„Practic, vor primi burse de merit 30% din elevii din fiecare clasă, iar în situaţia în care prin aplicarea acestui procent de 30% numărul rezultat nu va include toţi elevii care au o medie de minim 9,50, atunci listele se vor extinde astfel încât să cuprindă şi elevii care au obţinut în anul şcolar trecut o medie generală de cel puţin 9,50. (…) Am încercat să nu fim acuzaţi că schimbăm regulile în timpul jocului, pentru că sunt elevi care în anul şcolar trecut s-au pregătit şi au obţinut rezultate la învăţătură, respectiv medii generale peste 9,50 ştiind că acesta este pragul peste care se poate obţine o bursă de merit. (…) În situaţia în care numărul rezultat prin aplicarea procentului de 30% nu acoperă toţi elevii cu medii generale peste 9,50 atunci se va extinde lista pentru a fi incluşi şi aceştia”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru, potrivit Mediafax.

El precizează că în acest an şcolar cuantumul bursei de merit este de 450 de lei. Noul regulament prevede burse de merit şi pentru elevii de clasa a V-a, dar abia din ianuarie 2024, după ce parcurg primele două module de studiu.

detalii pe observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *