Grindeanu: Există societăţi în cadrul Ministerului Transporturilor care vor fi reorganizate şi unele dintre ele chiar vor dispărea

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că există societăţi în cadrul instituţiei pe care o conduce care vor fi reorganizate, iar unele dintre ele chiar vor dispărea.

„Se lucrează la aceste lucruri. Am 140 de posturi vacante, care sunt bugetate. După care avem companii care nu îşi găsesc rostul. O să unesc aceste companii”, a explicat Sorin Grindeanu, întrebat duminică la Prima News, de ce nu sunt făcute reorganizări la Ministerul Transporturilor, în contextul intenţiei Guvernului de a lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare.
Chestionat dacă vor fi şi oameni daţi afară, ministrul Transporturilor a răspuns: „ Nu, în principiu, în acest moment nu există această abordare, dar sunt de acord cu evaluarea şi cu criterii de performanţă pe care trebuie să le aibă fiecare”.
„Să vă dau un exemplu auzit de la colegii mei. Unul din colegi îmi spunea în urmă cu câteva săptămâni să ştii că dacă eu dau afară jumătate din minister, lucrez la fel. Haideţi să vedem cum se aşază”, a completat Grindeanu.

El a mai fost întrebat câţi angajaţi are Ministerul Transporturilor.
„Aici sunt în primul rând pe aparatul din minister, vorbim foarte puţini comparativ cu companiile care sunt în coordonarea. 20 şi ceva de mii sunt pe CFR, dar sunt companii. Ministerul e ca un Guvern într-un Guvern. Cu toate acestea există societăţi în cadrul acestui minister, care vor fi reorganizate şi care unele dintre ele chiar vor dispărea, vă asigur de acest lucru”, a mai explicat Grindeanu.

detalii pe news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *