Primii răniţi în incendiile de la Crevedia au decolat spre Bruxelles

Trei explozii au avut loc aseară la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Deflagrațiile au fost urmate de un incendiu masiv și un bilanț nedorit: un mort și 58 de răniți. Dintre răniți, peste 20 sunt pompieri, unii în stare gravă.

Prima explozie s-a produs în momentul în care angajații stației de combustibili încercau să mute GPL-ul dintr-o cisternă în alta. A doua deflagrație a avut loc în timpul operațiunilor de stingere și astfel se explică numărul mare de răniți din rândul pompierilor. Stația GPL funcționa mai mult ca un depozit, întrucât activitatea de vânzare de carburanți fusese suspendată de ISU. A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă pentru transferul victimelor în străinătate. Primii doi pompieri au fost transferați deja, iar în jurul acestei ore este programat un nou transport, după cum a declarat pentru Radio România Actualități șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Primii răniți – cei doi pompieri – deja au decolat spre Bruxelles. Este pregătit al doilea avion de Ministerul Apărării şi al doilea echipaj SMURD, care urmează să plece spre Milano cu alți doi răniți, și după prânz va fi al treilea transport, dar o să venim cu detalii mai multe despre el. Mi s-au oferit mai multe locuri din Germania și din Norvegia și din Italia, din Austria. Acuma totul depinde, bineînțeles, decizia la nivelul medicilor care ne vor spune care sunt pacienții care consideră că trebuie să plece afară.

romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *