O singură ofertă pentru dublarea liniei de cale ferată către Aeroportul Otopeni

Foto: facebook.com/TFCRO

La licitația organizată de Regionala București a CNCF CFR SA pentru dublarea liniei de Aeroport a fost depusă o singură ofertă, relatează Club Feroviar.

La începutul lunii trecute, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Lucrări de dublare parțială a liniei 700, între HM Pajura – Mogoșoaia prin introducerea unei diagonale noi între km 8+800 și km 8+ 900 (proiectare și execuție)”.

Cu această ocazie se vor face și lucrări de semnalizare pe linia de cale ferată HM Pajura – Mogoșoaia. Obiectivul principal al lucrărilor constă în sporirea capacității de circulație a trenurilor între Gara de Nord – Aeroport (și retur) prin dublarea parțială a liniei de cale ferată pe relația Hm Pajura – Mogoșoaia, care se va realiza prin introducerea unei noi diagonale CF (două aparate de cale) în zona km 8+800 – 8+900 și operaționalizarea sistemului de semnalizare pe liniile CF 301K (Post Giulești – Mogoșoaia) și linia 700 (Pajura – Mogoșoaia).

Lucrările, odată finalizate, vor duce la posibilitatea de reducere a intervalului de succedare dintre două trenuri, care acum este de 40 de minute.

Valoarea totală estimată a contractului este de 6.465.956,96 lei, echivalentul a 1,3 milioane de euro. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 16 august 2023, ora 15:00.

Potrivit anunțul din SEAP, a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii San Electroterm Grup (lider) – GDO MOV Impex SRL, având ca subcontractant declarat firma Vio-Top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *