Iohannis: Profesorii s-au supărat pe bună dreptate

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații despre greva generală a profesorilor și Ordonanța dată de Guvern cu măsurile privind salarizarea în Educație.

„Întreaga clasă politică a neglijat Educația timp de 30 de ani aproape. Prima dată când Educația a fost pusă la nivelul care i se cuvine a fost cu ocazia proiectului meu, ”România Educată”. Știm cu toții că educația se face cu mult entuziasm, dăruire, e foarte valoroasă, dar nu vine gratis și dascălii trebuie să primească ce li se cuvine.

De asta oamenii au fost foarte supărați când, în Parlament, din proiectul legii a fost scoasă exact partea cu salarizarea. Acolo a fost prevăzut într-un articol că salarizarea în învățământ la nivel de debutant începe de la salariul mediu pe economie, cred că e de foarte mult bun simț să nu începi de sus, să începi din medie. Când a fost scos articolul, oamenii s-au simțit jigniți.

Am spus din capul locului că solicitările lor sunt legitime, odată și odată trebuie să vedem că li se cuvine mai mult decât au primit până acum. Asta e partea de bază principială.

Greva a arătat politicienilor și românilor că și dascălii știu să-și ceară drepturile”, a declarat președintele.

detalii pe b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *