Ministrul Educației, Ligia Deca avertizează asupra riscului prelungirii anului școlar

Dacă greva din învățământ va continua, nu vor mai putea fi evitate consecinţe precum reprogramarea examenelor sau prelungirea anului școlar, a anunțat ministrul Educației Ligia Deca.

„Cred că, având în vedere că aceste două acte normative răspund solicitărilor cadrelor didactice enunţate pe aproape întreg parcursul de discuţii, este momentul ca toţi să reuşim să prioritizăm copiii, încheierea anului şcolar în bune condiţii şi posibilitatea ca toţi elevii din clasa a VIII-a, clasa a XII-a să poată să dea examenele naţionale. Considerăm că această soluţie găsită împreună de către guvern şi federaţiile sindicale răspunde şi nevoii de echitate în sistem, pentru că pentru debutanţi creşterea este de 25%, pentru celelalte categorii fiind creşteri variabile, dar nu mai mici de 18%.

Sunt creşteri importante care arată angajamentul guvernului pentru ca salarizarea în educaţie să fie într-adevăr motivantă şi cred că astăzi, de Ziua Copilului, trebuie să ne gândim cu toţii la interesul lor”, a explicat Ligia Deca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *