Vasile Dîncu, despre rotativă: Se va face în proporţie de 100%

Foto: gov.ro

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a afirmat că rotativa guvernamentală va avea loc în proporţie de 100% şi a precizat că nu crede că există un alt scenariu în care să fie blocat Marcel Ciolacu în a deveni premier. Dîncu a mai declarat că într-o săptămână sau două se va rezolva această problemă.

„Dacă ne luăm după imaginea de la televizor, într-adevăr poate că avem o imagine un pic mai discontinuă privind ceea ce se întâmplă, dar vă spun că prima afirmaţie pe care o înţeleg pentru că e bazat pe fapte, cea legată de faptul că mai mult s-a vorbit decât s-a făcut la rotativă, s-a făcut aproape totul pentru rotativă după părerea mea. Am discutat în interior şi Marcel Ciolacu a fost mandatat ca să negocieze structura de guvern, reducerea guvernului şi unele elemente de proiect cu liberalii pentru viitoarea guvernare. Timp de o săptămână, săptămâna trecută, s-a discutat chiar dacă nu am făcut noi mare caz pe această temă, am discutat împreună cu PNL noul program de guvernare.

L-am luat pe capitole, au durat câteva zile aceste dezbateri, am luat programul vechi, am văzut ce am făcut, ce nu am făcut şi am adus lucrurile noi în program. Am coordonat din partea PSD discuţiile pentru cultură, învăţământ, digitalizare şi cercetare”, a explicat Vasile Dîncu, întrebat duminică la Prima News când ar putea avea loc rotaţia premierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *