Flux rapid de control pentru pasagerii cu pașapoarte biometrice, pe Aeroportul „Henri Coandă”

Aeroportul Otopeni „Henri Coandă” a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii care au pașapoarte biometrice.

De astăzi, pe Aeroportul Otopeni „Henri Coandă” s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii care au pașapoarte biometrice. Proiectul pilot va funcționa doar în intervalele orare cu vârf de trafic și va facilita accesul la îmbarcare. Zona este semnalizată pentru a fi identificată rapid de către pasageri. Pașaportul biometric conține un cip cu imaginea facială, amprenta digitală și datele personale.

Acest proiect-pilot va funcționa, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, și va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de pașapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porțile de control automat de frontieră (ABC – Automatic Border Control).

Fluxul pentru pașapoarte biometrice se află în zona veche a aerogării Plecări și este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri.

Operaționalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi București pentru extinderea capacității de procesare a pasagerilor, în contextul creșterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *