Angajații CFR amenință că ies în stradă și că intră în grevă generală

Foto: pixabay.com

Sute de angajați de la CFR Călători amenință că ies luni în stradă, nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei. 

Un prim pas va fi făcut luni, 29 mai, când sindicaliștii vor organiza un protest în fața Ministerului Transporturilor pentru a-și exprima nemulțumirea și a cere guvernanților să le îndeplinească revendicările, a anunțat Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, într-o intervenție telefonică pentru Antena 3.

„Protestăm pentru soluționarea favorabilă a revendicărilor angajaților CFR, în special pentru aplicarea legii nr. 195/2020 privind statutul personalului feroviar. De asemenea, protestăm pentru condițiile de muncă, dar și pentru că vrem trenuri de călători cu mai multe vagoane”, a precizat sindicalistul.

Ceferiștii se plâng și de degradarea condițiilor de muncă, dar și de salarizarea scăzută. În prezent, salariu mediu net la CFR Călători este de aproape 4.200 de lei.

Există riscul ca în cazul unei greve generale a ceferiștilor, trenurile să rămână blocate în gări în plin sezon estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *