Iohannis le-ar fi cerut liderilor PNL să urgenteze negocierile astfel încât Ciolacu să devină premier până la 1 iunie

Președintele Klaus Iohannis ar fi avut o întâlnire cu liderii PNL, marți seară, la Vila Lac, spun surse politice pentru G4Media. Surse Digi24 susțin că șeful statului le-ar fi cerut liberalilor să urgenteze negocierile din coaliție astfel încât liderul PSD, Marcel Ciolacu, să devină prim-ministru până la 1 iunie.

Nicolae Ciucă ar urma să-și depună mandatul la Cotroceni vineri. După demisia premierului ar urma să aibă loc peste weekend consultări politice. PNL ar urma să decidă luni lista finală a propunerilor pentru funcția de miniștri.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că până luni se va hotărî dacă va rămâne în Guvern, fără să confirme că demisionează vineri.

”Se consumă ziua de vineri și până luni voi lua o decizie. Există în momentul de față discuții, negocieri. Orice formulă de la cea din protocol, până la cea a asumării ministerelor de fiecare partid în parte e deschisă”, a spus premierul premierul Ciucă la Vila Florica din Ștefănești, Argeș, unde PNL a marcat împlinirea a 148 de ani de la înființare.

Nicolae Ciucă a mai declarat că Ministerul Transporturilor încă se negociază, dar că decizia ca următorul guvern să aibă în total 18 ministere este deja luată. ”Este normal sa existe o ierarhizare, în functie de ponderea fiecărui partid”.

detalii pe g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *