Centrala nuclear-electrică de la Zaporojie a fost trecută pe modul de repaus

Centrala nuclear-electrică de la Zaporojie, din Ucraina, a fost trecută pe modul de repaus şi pe generatoarele de urgenţă pentru alimentarea cu energie electrică, a declarat, luni, un oficial instalat de Rusia.

Centrala nuclear-electrică de la Zaporojie, din Ucraina, a fost trecută pe modul de repaus şi pe generatoarele de urgenţă pentru alimentarea cu energie electrică, a declarat, luni, un oficial instalat de Rusia în partea controlată de Moscova din această regiune. Vladimir Rogov a precizat că centrala a fost deconectată „complet” de la alimentarea cu energie externă, după ce Ucraina a deconectat o linie de electricitate pe care o controlează. Autorităţile ucrainene nu au comentat, deocamdată, însă secretarul consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a declarat că încă de luni dimineaţă se derulează lucrări pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a oraşului.

„Curentul electric a fost întrerupt parţial în Zaporojie din cauza unei situaţii de urgenţă la una dintre instalaţiile de energie”, a scris Kurtev pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează REUTERS.

detalii pe romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *