Premierul Nicolae Ciucă discută cu sindicatele din educaţie, care ar urma să declanşeze luni greva generală

Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă discută duminică cu sindicatele din educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală. La întâlnire şi-a anunţat participarea şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Premierul a afirmat deja că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare, în timp ce Budăi consideră că soluţia nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie, Din punctul de vedere al sindicaliştilor, indiferent de rezultatul negocierilor, greva va avea totuşi loc, cel puţin în ziua de luni, dat fiind că o decizie de încetare a protestului implică şi consultarea membrilor de sindicat.

”Partidul Naţional Liberal a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor.
De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor. Soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare. În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut suspenda negocierilor pentru viitorul guvern până la soluţionarea situaţiei din educaţie şi la realizarea reformei pensiilor speciale.

detalii pe news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *