Sorin Grindeanu: O nouă cursă specială TAROM va decola astăzi către aeroportul Heraklion

O nouă cursă specială TAROM va decola, joi, în jurul orei locale 21:30, spre aeroportul Heraklion (Grecia), pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Continuăm astfel seria curselor aviatice speciale care a început aseară cu aducerea în România a 150 de cetăţeni români de la Tel Aviv (Israel). Vrem să asigurăm cetăţenilor noştri cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi asumarea acestor misiuni speciale!”, a scris Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Ministerul Transporturilor şi compania TAROM răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezerva bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *