Sorin Grindeanu: Guvernul va aloca 5 milioane de lei către Tarom, care îi va transporta acasă pe cei afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air

Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul va aloca 5 milioane de lei companiei Tarom, pentru a trimite aeronave care să îi aducă acasă pe românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

Sorin Grindeanu a declarat marţi seară, la Antena 3, că principala preocupare a Guvernului în criza Blue Air a fost de a aduce acasă românii aflaţi în străinătate care ar fi trebuit să se întoarcă cu aeronave ale acestei companii aeriene, relatează News.ro.

„Pe noi ne-a preocupat, după această hotărâte a Blue Air de a bloca toate zborurile până luni, (…) în primul rând să găsim soluţii. S-au comunicat hotărârile luate în şedinţa din această seară. Va fi o hotărâre a CNSU, pe care o vom adopta în această seară, iar mâine în şedinţa de Guvern vom aproba o hotărâre prin care vom aloca 5 milioane de lei către Ministerul Transporturilor, către Tarom, ca oamenii aflaţi în această situaţie să poată fi transportaţi cu ajutorul Tarom înapoi acasă. Vom găsi soluţii (…) Mâine la ora 10.00 vom da această hotărâre”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu: „Blue Air nu era forţat să oprească zborurile. Această poprire nu duce automat la întreruperea zborurilor”

Ministrul Transporturilor a precizat că toţi cei afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile pot cere în instanţă recuperarea banilor plătiţi pe bilete.

„Avem un Regulament european care se aplică tuturor companiilor aeriene, inclusiv Blue Air, iar acest Regulament european spune că, în momentul în care sunt anulate curse, când există întârzieri foarte mari, cei care au achiziţionat biletele pot să acţioneze compania şi să îşi recupereze banii. Acest lucru se aplică şi Blue Air. Vorbim de o companie privată, nu e vorba de Tarom sau o companie care să se afle în preocuparea statului. Preocuparea noastră este de a aduce românii în ţară, iar vizavi de această companie, care a beneficiat de ajutor din partea Guvernului României, trebuie să vedem cum funcţionează partea economică, pentru că nu poate să rămână situaţia în acest mod”, a declarat Sorin Grindeanu.


Citeşte întreaga ştire aici: Sorin Grindeanu: Guvernul va aloca 5 milioane de lei către Tarom, care îi va transporta acasă pe cei afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *