Blue Air-datorii de aproape 100 milioane de euro. (ANPC), despre Blue Air: Există ipoteza unei forme de șantaj. După ce a primit 67 de milioane de euro de la stat, păgubiții au rămas la fel de păgubiți. A vătămat 70.000 de consumatori

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit despre decizia Blue Air de a suspenda zborurile, marți, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, și s-a arătat de părere că „există ipotea unei forme de șantaj”.

Oficialul consideră că „există ipoteza unei forme de șantaj” în demersul făcut de compania aeriană.

„Există ipoteza unei forme de șantaj. De ce spun acest lucru? Pentru că la momentul la care aceeași companie solicita sprijinul statului, arătând că are o sumă în portofoliu destul de mare de consumatori păgubiți și că dorește să le ramburseze acestora datoria, or iată că după ce au primit suma de 67 de milioane de euro, păgubiții au rămas la fel de păgubiți, având astăzi aroganța de a spune că în urma popririi conturilor sunt nevoiți să țină avioanele la sol”, a declarat Horia Constantinescu.

Șeful ANPC susține că „avioanele urmau să fie ținute la sol oricum”.

„Noi am spus, undeva în urmă cu două luni, că reprezentantul acestei companii ne-a spus că, dacă lucrurile nu evoluează pozitiv pentru ei și statul nu le va mai da alte sume de bani, iau în calcul ieșirea…”, a continuat el.

Întrebat de ce ar fi trebuit să dea bani statul român pentru Blue Air, Horia Constantinescu a afirmat: „Ei se consideră un vector economic. Am înțeles că au depus o plângere penală împotriva mea pentru declarațiile făcute, pentru că acestea cred ei că subminează economia națională. Eu cred că și alte companii ce au traversat situații similare în toată lumea, date de pandemie, au reușit totodată să țină echilibrul între operațiunile economice și consumatori fără să îi vătămeze așa cum au făcut cei de la Blue Air pentru aproape 70.000 și ceva de consumatori”.

„Iată că această mie de consumatori rămași în Aeroportul Otopeni atrag atenția asupra unui fenomen ce ar fi trebuit de mult stopat. Nu putem crede că nu știe nimeni ce se ascunde în spatele acestor situații. Or eu am convingerea că, separat de sancțiunea noastră, vor veni și alte autorități să dovedească că ceea ce noi semnalam este adevărat”, a mai spus Horia Constantinescu.

detalii pe b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *