Atenție! Pedeapsă pentru turiștii care hrănesc urșii de lângă Lacul Sfânta Ana şi Tihovul Mohoş

Turiştii sau localnicii care sunt prinşi că hrănesc urşii aflaţi în zona Lacului Sfânta Ana sau pe drumul de acces nu vor mai avea voie să viziteze nici lacul şi nici Tinovul Mohoş, după ce repetatele apeluri ale celor care administrează zona nu au avut niciun rezultat, potrivit tvr.ro.

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana, Dósa Elek Levente, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care se vede că un urs aflat pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină care staţionează în dreptul său.

„Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în ‘dar’ interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, se arată în postarea lui Dósa Elek Levente.

Acesta a declarat marţi, pentru Agerpres, că înregistrarea respectivă a primit-o de la un turist din Olanda, care a făcut-o de la distanţă şi bănuieşte că fie ursul a fost momit cu mâncare, fie cineva a întins mâna către el, iar animalul a sărit la maşină, moment în care se aude că cineva ţipă foarte tare.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *