Astăzi va fi semnat contractul pentru construcția celui mai important tronson de autostradă din România

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu participă la semnarea Contractului pentru proiectarea şi execuţia Secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

În luna mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat căștigătoare oferta asocierii italo – române Astaldi/WeBuild – Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu – Tigveni are o lungime de 37,4 km.

– Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni
– Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

Contractul pentru construcția primilor 14 kilometri, între Sibiu și Boița, a fost semnat aprilie 2019, la Guvern. Autostrada e verigă esențială în partea românească a Coridorului IV pan european, care traversează țara noastră de la Vest la Est.

Autostrada Sibiu-Pitești are o lungime totală de 123 de kilometri, cele mai dificile segmente ale autostrăzii sunt II și III, cele care traversează munții, de la Boița la Tigveni. Tronsonul IV, în lungime de circa 10 km, intre Tigveni si Curtea de Argeș a fost parafat anul trecut, cu austriecii de la Porr.

În 2020, CNAIR a semnat contractul pentru execuția secțiunii V, Pitești-Curtea de Argeș, cu italienii de la Astaldi, lungimea tronsonului fiind de circa 30 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *