Elena Udrea rămâne în închisoare

Foto: Inquam

Elena Udrea, care ispășește pedeapsa de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, rămâne în penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justitie (ÎCCJ) i-a respins recursul în casație.

Este ultima cale de atac pe care Elena Udrea o avea în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru al Turismului a susținut, în fața instanței, la judecarea recursului în casație, că este victima unui abuz.

„Avem de-a face cu un abuz nemaiîntâlnit în justiţia românească. Abuzul s-a întâmplat la această instanţă şi consider că dumneavoastră aveţi datoria morală să gășiţi o soluţie în cadrul legii să suspendaţi executarea pedepsei până găsim o soluţie legislativă de completare a recursului în casaţie”, a susținut fostul ministru al Turismului, în fața instanței.

Elena Udrea a fost adusă în România în 16 iunie, la șase zile după ce Curtea de Apel de la Sofia a decis, definitiv, extrădarea acesteia. Fostul ministru al Turismului a fugit în această țară în 7 aprilie și a fost prinsă în apropierea graniței dintre Bulgaria și Grecia în aceeași zi.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată în 2015 în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În același dosar, Rudel Obreja și Tudor Breazu au fost condamnați la închisoare cu executare, iar restul inculpaților din dosar au primit pedepse cu suspendare. Fostul ministru Ion Ariton a fost achitat.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *