Raed Arafat ar putea pierde SMURD-ul

Raed Arafat face declaratii de presa la Palatul Victoria, miercuri, 7 august 2019. Inquam Photos / Alexandru Busca

Serviciile SMURD trebuie să treacă în subordinea ministerului Sănătății. a declarat ministrul de resort, Alexandru Rafila.

Interesul pacienţilor ar trebui să prevaleze, indiferent de persoana care se află la conducerea SMURD, spune ministrul Rafila. De altfel, acesta a dat semnale că are o comunicare mai dificilă cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență încă de la numirea în Guvernul Ciucă. În prezent, serviciul de urgență SMURD se află în subordinea Ministerului de Interne.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Integrarea serviciilor de urgență cu celelalte UPU sau alte tipuri de activități ale șistemului de sănătate e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Trebuie să funcționeze integrat, nu trebuie să țină de o persoană care ocupă o funcție de demnitate publică, ci de nevoia oamenilor. Am recunoscut meritele lui Arafat în organizarea SMURD, dar ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătății și asta cred că e clar pentru toată lumea. (…) Este și problema resursei umane, suntem într-un cerc vicios, insuficienta resursei duce la plecarea accelerată a altora.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, fondatorul serviciului de urgență, a susținut că sistemul SMURD actual funcționează perfect și nu are rost să ne întoarcem în timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *