ATENȚIE! Copii în pericol din cauza unor jocuri online

Avertisment al poliţiştilor. Jocurile online pot pune în pericol copiii, iar unii dintre ei ajung chiar să ameninţe cu sinuciderea atunci când li se închid conturile de pe platformele internaţionale. Poliţiştii din Bucureşti au alertat şcolile şi le atrag atenţia părinţilor şi profesorilor să discute cu cei mici şi să se asigure că aceştia înţeleg diferenţele dintre lumea reală şi cea virtuală, potrivit tvr.ro.

România nu e străină de astfel de cazuri în care copiii amenință cu sinuciderea după ce administratorii unor platforme de jocuri online le-au închis conturile.

În octombrie anul trecut, Interpol a dat alarma după ce un copil de 12 ani din Buzău a postat un astfel de mesaj.

Polițiștii au intervenit imediat și copilul a fost încredințat în siguranță părinților.

Acum, Interpol a avertizat din nou autoritățile asupra pericolului.

Bogdan Romanescu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: „Poliția Capitalei a înaintat o adresă către Inspectoratul Școlar București, prin care avertizăm că există posibilitatea riscului apariției unor amenințări cu sinuciderea în rândul minorilor. Mai exact, aceștia jucând anumite jocuri online și fiind blocați de administratorii jocurilor ar recurge la gesturi necugetate.”

Părinții și profesorii sunt sfătuiți să discute deschis cu copiii despre apetitul acestora pentru jocuri online.

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației: „Este o problemă sensibilă. Este greu de găsit un echilibru între a informa părinții corect și a-i pune în gardă cu privire la aceste riscuri și a nu crește interesul copiilor și tinerilor în același timp pentru un joc. Dacă popularizăm informația despre riscurile unui joc, s-ar putea să crească curiozitatea, însă nu putem nici să ne ascundem, să nu vorbim despre ele”.

detalii pe tvr.ro

foto: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *