Video. Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV – Sorin Grindeanu „face calcule” pentru Autostrada Sibiu – Pitești

Interviu interesant cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru prima emisiune Drumurile Noastre B1 TV din 2022.

În timp ce China anunță că a finalizat o autostradă subacvatică iar austriecii că au renunțat la extinderea rețelei de autostrăzi, România parcă este blestemată să nu aibă nicio măcar o șosea la patru benzi care să treacă munții Carpați. Am încheiat anul 2021 iar din cei 100 km de autostradă promiși de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, românii pot utiliza abia 35 km de șosea la patru benzi.
Pentru prima emisiune din acest an, am realizat un interviu fulger cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu în cadrul căruia am vorbit despre autostrăzi, CFR, AFER, aeroport și TAROM. La capitolul transport rutier, cum este și normal, vorbim despre autostrăzi.

  • Destul de recent, Ungaria a anunţat şi s-a lăudat că a finalizat cu mult înainte de termen tronsonul ungar al coridorului european de transport rutier denumit Via Carpatia. România cum se situează la acest capitol?
  • De ce ni se pare nouă – de câţiva ani, nu de acum – că prin reţelele de transport terestru Transilvania tinde a se conecta mai degrabă cu Budapesta decât cu Bucureştiul?
  • Să fie oare geografia atât de prielnică Budapestei sau este şi altceva în spate?
  • Unul din „Cartofii fierbinţi” să zicem aşa, pe care i-aţi moştenit ca ministru la Transporturi este situaţia CFR Marfă. Marele şi veşnicul „bolnav” al ministerului pe care îl conduceţi. Situaţia acestei companii de importanţă strategică pentru România nu este deloc roz. Care este viziunea dvs. cu privire la CFR Marfă, ce strategie aveţi pentru salvarea acestui operator ?
  • CFR Marfă trebuie privatizată sau trebuie să rămână un operator de stat puternic şi eficientizat? În statele vestice din UE operatorii de acest gen sunt puternic susținuți şi nu se pune problema privatizării lor.

Sunt câteva din cele 8 întrebări pentru ministrul Grindeanu.

Invitat Radu Teodor Soviani – jurnalist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *