USR îl cheamă la raport pe Florin Roman să dea explicații despre acuzațiile de plagiat

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a anunţat că în Biroul permanent va fi solicitată prezenţa ministrului Cercetării, Florin Roman, la dezbaterea „Ora Guvenului”, în contextul discuţiilor din spaţiul public referitoare la un presupus plagiat, potrivit Agerpres.

„Am decis, alături de colegii din Biroul Naţional, să îl chemăm pe Florin Roman la „Ora Guvernului”, în Parlament. Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului permanent de astăzi, pentru a-l chema lunea viitoare pe domnul Florin Roman, să explice dânsul cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică. Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public despre plagiatul domnului Roman”, a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Moşteanu, care este şi lider al deputaţilor USR, a opinat că premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să îl demită pe Florin Roman, iar preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu numirea acestuia la Ministerul Cercetării.

„Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister. Din punctul nostru de vedere, ar fi trebuit demis din secunda doi de premierul Ciucă. Din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care a fost propus ca ministru. Iată că nu s-au întâmplat aceste lucruri. Vrem să înţelegem şi noi, şi românii ce cred PSD şi PNL despre acest lucru şi facem o cerere către Biroul permanent, pentru a-l chema pe domnul Florin Roman în faţa Parlamentului”, a spus el.

Pe 9 decembrie, ministrul Cercetării, Florin Roman, susţinea că acuzaţia de plagiat la adresa sa e nefondată

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a scris Roman pe Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *