Hoteluri goale pe Valea Prahovei. Turiștii renunță la vacanțe din cauza certificatului verde

Turiștii își anulează vacanţele rezervate cu mult timp înainte din cauza noilor restricţii, potrivit digi24.ro.

Zeci de mii de turiști și-au anulat vacanțele la munte, din cauza restricțiilor. Sunt hotelieri în Predeal care reclamă că 90% dintre turiști au renunțat la vacanțele rezervate. În Maramureș, gradul de ocupare pentru sărbători se apropia săptămâna trecută de 80%, dar acum scăderea este drastică. Noile restricţii riscă să afecteze serios turismul din România. Proprietarii de pensiuni și hoteluri spun că vor fi nevoiți să își trimită angajații în șomaj, deoarece se așteaptă la pierderi majore atât pe parte de cazare, cât și pe parte de servire, deoarece restaurantele vor putea fi ocupate doar 50% din capacitate.

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 0:00.

Înăsprirea măsurilor anti-COVID este motivată de recordurile negative pe care România le-a înregistrat în valul patru al pandemiei și care au adus sistemul medical în pragul colapsului din cauza numărului mare de cazuri severe. Măsurile se aplică pentru cel puțin 30 de zile.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *