Partida Farul – FCSB a fost amânată

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partida dintre FC Farul Constanţa şi FCSB, care trebuia iniţial să aibă loc duminică, la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii I, să fie reprogramată, din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean, potrivit site-ului LPF.

”Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanţa – FC FCSB SA din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF şi alin. 3 şi 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă din 27.07.2021”, se arată în comunicat.

”Conducerea LPF împreună cu reprezentanţii FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile să găsească soluţii pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă şi necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reuşit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF. Aceste norme regulamentare nu condiţionează imposibilitatea alinierii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuţi în vedere, atât jucătorii depistaţi cu Covid-19, cât şi jucătorii aflaţi în alte situaţii care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentaţi, aflaţi în stare de suspendare etc)”, precizează Liga.

”În situaţia în care clubul FC Farul Constanţa este nemulţumit de decizia de reprogramare a jocului şi se va adresa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale, urmează să punem la dispoziţia acestora întreaga documentaţie care a dus la adoptarea acestei decizii.
Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB şi FC Farul Constanţa, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de această situaţie”, a menţionat LPF.

Cluburile Farul şi FCSB anunţă şi ele amânarea partidei, dar precizează că aceasta a fost reprogramată pentru ziua de joi 4 noiembrie, de la ora 17:30.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *