Brandul Corvinul Hunedoara revine în fotbalul românesc

Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara, aflat în subordinea municipalităţii au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii „FC Corvinul 1921 Hunedoara”. Astfel, echipa locală de fotbal va putea folosi din nou numele FC Corvinul Hunedoara.

„Readucerea brandului Corvinul a fost principalul motiv pentru care am ales să mă implic în noul proiect fotbalistic al Hunedoarei. Am crescut cu numele Corvinul în inimă şi în minte şi mi-am dorit mereu, la fel ca toţi copiii Hunedoarei, ca într-o zi să ajung să joc la prima echipă, pe stadionul mare, acolo de unde nimeni nu pleca cu tolba goală în acele vremuri.

Acesta este şi targetul nostru. De acum înainte, copiii Hunedoarei să viseze din nou să joace la Corvinul. Pentru căa, din punct de vedere sportiv, vor avea la ce să viseze, vă asigur de asta!

De astazi, Corvinul s-a întors, oficial, acasă” a declarat agentul Bogdan Apostu, cel care s-a implicat în renaşterea Corvinului.

„Unii i-au spus … ‘Poveste fără sfârşit’! Noi i-am spus ‘Poveste cu final fericit”! Iată că, după aproape 17 ani, brandul Corvinul se întoarce Acasă, la Hunedoara!”, a fost mesajul primarului Dan Bobuţanu.

Comunicatul Primăriei Hunedoara după ce a fost preluat brandul FC Corvinul 1921 Hunedoara

„Brandul „FC Corvinul 192” s-a întors, oficial, acasă, la Hunedoara.
Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la această reuşită!

Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara (entitate subordonată Primăriei) au finalizat procedurile de achiziţie şi înregistrare a mărcii „FC Corvinul 1921 Hunedoara”.

Brandul amintit era deţinut de o persoană fizică din Bucureşti care a fost de acord să îl cedeze municipalităţii în schimbul sumei de 47.000 de euro, sumă ce reprezenta o creanţă a vechiului club Corvinul (un împrumut pentru care s-a garantat cu documentele mărcii). Marca a fost achiziţionată de CS Hunedoara din bani privaţi, mai precis din sumele donate de mai multe persoane fizice şi juridice (societăţi comerciale) cu ocazia evenimentului „Fotbal Centenar Corvinul”, organizat în data de 4 septembrie.

„Mulţi au spus că recuperarea brandului este «o poveste fără sfârşit». Noi am demonstrat că poate fi o poveste cu final fericit. Ne aflăm, începând din data de 12 octombrie 2021, în postura de proprietari ai mărcii FC Corvinul 1921 Hunedoara. S-a semnat contractul de cesiune a mărcii şi s-a şi reuşit înregistrarea acesteia la OSIM, bineînţeles, ca proprietate a noului deţinător, adică, municipiul Hunedoara, prin Clubul Sportiv.

Le mulţumesc tuturor celor care au donat pentru recuperarea brand-ului. Indiferent de ce evaluări financiar-contabile se fac, Corvinul reprezintă o valoare imaterială imposibil de estimat. Nu a fost deloc uşor şi deloc simplu, dar mă bucur că, împreună cu echipa de la Primărie şi de la CS Hunedoara, până la urmă, am reuşit. După aproape 17 ani, FC Corvinul se întoarce acasă, la Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Tot în urma demersurilor legale efectuate în ultima perioadă, Primăria municipiului Hunedoara şi Clubul Sportiv Hunedoara sunt, de acum, singurele entităţi care pot comercializa produse promoţionale sub marca „FC Corvinul 1921 Hunedoara”.

Conform regulamentelor FRF, denumirea oficială a echipei de fotbal a oraşului, CS Hunedoara, va putea fi schimbată, oficial, cel mai probabil, doar de la începutul sezonului competiţional 2022 – 2023.

Sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *