Preşedintele Klaus Iohannis a participat la slujba de la Biserica Evanghelică din Sibiu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după ce a participat la slujba de la Biserica Evanghelică din Sibiu, că renovarea acestei biserici este o lucrare impresionantă, iar comunitatea săsească este activă, vie, menţionând că oraşul arată din ce în ce mai bine.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că „întreaga biserică are o altă atmosferă”, fiind „mai caldă”. „Mi s-a părut şi mai primitoare, este o realizare foarte frumoasă”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare.

Biserica Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *