Germania vs România 2-1. „Tricolorii” au visat frumos după golul superb al lui Ianis Hagi

Foto: frf.ro

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă cu greu de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 2-1 (0-1), în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Tricolorii au deschis scorul prin Ianis Hagi (9), dar au primit două goluri după pauză, reuşite de Serge Gnabry (52) şi Thomas Muller (81).

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a început cu un presing avansat şi a avut un prim sfert de oră foarte bun. Toşca a tras imprecis de la 20 de metri (3), iar după ce Germania a primit un penalty (anulat de VAR), tricolorii au reuşit să deschidă scorul: Hagi a fost lansat de Stanciu, a pătruns pe partea dreapta, a trecut de Ruediger şi şutează la colţul lung (9).

Puşcaş a avut şi el o oportunitate bună (10), dar şutul său de la circa 20 de metri a fost blocat de Ruediger.

Germania a preluat controlul jocului şi a supus apărarea echipei României la o presiune fantastică, uneori toţi jucătorii români fiind masaţi în ultimii 20-25 de metri.

Gnabry (17) putea egala, dar a trimis pe lângă poartă, după ce l-a faultat în atac la portarul Niţă în prealabil, fără ca arbitrul să dicteze ceva.

Acelaşi Gnabry (24), autorul golului prin care Germania s-a impus la Bucureşti (1-0), a reluat moale cu capul, iar mingea a fost prinsă de Niţă. Portarul Spartei Praga s-a remarcat şi în min. 33, la şutul din unghi al lui Reus. Niţă a avut o reflex foarte bun la şutul-centrare trimis de Gnabry (35).

La una dintre puţinele oportunităţi ale echipei României (41), Puşcaş a făcut o piruetă în careul advers, dar a ratat şutul.

Gnabry (44) a tras de la 22 de metri, puţin alături, nici Ruediger (45+1) nu a fost mai precis, iar Niţă s-a evidenţiat la mingea trimisă de Kimmich pe spaţiul porţii (45+3).

În repriza secundă, Puşcaş (48) a fost blocat la 3 metri de Suele, la centrarea lui Mihăilă, după care a survenit egalarea: Reus i-a aşezat o minge lui Gnabry la 20 de metri, iar acesta a şutat în diagonală (52).

Germania a mai ratat prin Reus (58), Werner (67), Sane (73), dar şi Puşcal a avut o oportunitate bună (74), însă preluarea sa nu a fost ideală, iar şutul s-a dus pe lângă poartă.

După ce Rus l-a deposedat in extremis pe Havertz (76), Stanciu a creat pericol la poarta cealaltă (80), dar a şutat din unghi pe lângă ţintă.

Mannchaft a marcat golul victoriei în min. 81, când Kimmich a executat un corner, Goretzka a prelungit mingea, iar Muller, rămas liber la colţul lung, a reluat în plasă.

România a forţat o egalare in extremis, dar Chiricheş (88) a reluat imprecis din 6 metri după o fază fixă, iar centrarea lui Raţiu (90+3) a fost respinsă în corner de apărarea germană.

În celelalte meciuri din grupă, Islanda a remizat cu Armenia, iar Macedonia de Nord a învins cu 4-0 în Liechtenstein.

Germania este lider (18 puncte), urmată de Macedonia de Nord (12), Armenia (12), România (10), Islanda (5), Liechtenstein (1).

Luni, România va juca la Bucureşti cu Armenia (Stadionul Steaua, ora 21:45), celelalte meciuri din grupă fiind Islanda – Liechtenstein şi Macedonia de Nord – Germania.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *