Foto. Ivan Patzaichin, omagiat la metrou printr-un graffiti uriaș

Metrorex aduce un nou omagiu campionului Ivan Patzaichin, după ce, luna trecută, la intrarea în staţia de metrou Ştefan cel Mare, a fost aşezată o placă memorială cu numele canotorului şi o pagaie. Acum este vorba de un desen mural realizat de artistul Obie Platon.

„Artistul Obie Platon a ales să-l ilustreze pe campion într-o ipostază universală, imaginea sa fiind încadrată de soare, lună și de o clepsidră care simbolizează trecerea timpului, respectiv ciclurile vieții. Lucrarea exprimă faptul că povestea celor care reușesc să își depășească limitele va rămâne vie și va trece testul timpului, devenind un exemplu pentru generațiile viitoare, iar cea a lui Ivan Patzaichin cu siguranță este una dintre ele”, a transmis Metrorex despre lucrare. 

Legendarul Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani, pe 5 septembrie 2021, după o luptă de 3 luni cu o boală necruțătoare. Pe 16 septembrie, Metrorex a așezat o placă comemorativă la intrarea în stația de metrou Ștefan cel Mare, aflată peste drum de Stadionul Dinamo, în fața căruia cel mai valoros canoist din istoria României are și o statuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *