Guvernul a numit noul prefect al Capitalei

Foto: Facebook

Guvernul a anunțat că Alexandra Văcaru, 36 de ani, șef serviciu la Serviciul Juridic în Ministerul Cercetării, a fost numită prefect al Capitalei. Postul era liber după ce Alin Stoica, propus de USR PLUS, a fost demis de premierul Florin Cîțu în contextul scandalului din coaliţie.

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și este licențiată în Relații internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

De asemenea, are un master in drept european la Universitatea II Pantheon.

A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În ultimii trei ani a activat ca referent la Tribunalul Uniunii Europene, apoi ca Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic – Contencios. Din august 2021 a fost Șef serviciu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Serviciul Juridic.

Conform declarație de avere din 2018, Vacaru deține 3 apartamente, două în București și unul în Iași și 5 terenuri agricole.

În perioada în care a fost inspector de Concurență, aceasta câștiga 67.000 de lei pe an.

Sursa: Hotnews


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *