Prima demisie din Guvernul Florin Cîțu

Ministrul Agriculturii Adrian Oros, susţinător al lui Ludovic Orban, anunţă că marţi îşi va depune demisia din funcţie, afirmând că ”pentru premierul Florin Câţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

El invocă bugetul redus al ministerului, dar şi faptul că în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură, deşi draftul iniţial conţinea un proiect referitor la irigaţii şi desecare. Proiectele de irigaţii cuprinse iniţial în PNRR au fost calificate de vicepremierul Dan Barna, după o primă evaluare a CE, ca fiind ” zate moral” nemaifiind de actualitate în niciun stat european. Aceleaşi proiecte au provocat şi ironii din partea PSD, care a afirmat că ”domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile de irigaţii de pe timpul lui Ceauşescu”.

UPDATE: Adrian Oros şi-a explicat, marţi, decizia de a dmisiona.

”Am decis-o ieri, pe parcursul întregii zile, când am văzut că nu există vreo şansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental şi atunci cred că cel mai corect este să părăseşti echipa în care nu te regăseşti. Cum am explicat şi în postare, pentru premierul Florin Cîţu agricultura nu a constituit o prioritate. Nu am avut nici buget (…) nici măcar în PNRR nu s-a decis ca un proiect major pentru agricultură să fie cuprins”, a mai declarat Oros, care a precizat că nu a discutat dspre demisia sa cu Ludovic Orban.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Câţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”, a scris Oros pe Facebook.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *