Ovidiu Vizante și-a dat demisia de la șefia CFR Călători

Ovidiu Vizante, care conduce CFR Călători din luna aprilie a acestui an, și-a dat demisia, potrivit clubferoviar.ro. Surse din cadrul Ministerului Transporturilor au explicat că demisia va intra în vigoare la data de 1 octombrie.

Nu este clar dacă noul ministru al Transporturilor i-ar fi cerut prin consilierii săi demisia sau dacă Vizante, un manager apropiat de USR, a preferat să și-o dea singur.

Recent, mai mulți fruntași USR Plus (Dan Barna, Dacian Cioloș, Cătălin Drulă) au sărit în apărarea sa după episodul în care Ovidiu Vizante nervos a ironizat jurnaliștii spunându-le că trenul nu are cum să sară de pe șine pentru a evita obstacolul aflat în calea sa.

Șeful Guvernului, liberalul Florin Cîțu, a opinat că Vizante ar trebui să își dea demisia pentru ca o întreagă guvernare să nu deconteze greșelile unui director. Tot Cîțu a spus atunci că destiuirea directorului general ar fi în mâna ministrului Transporturilor, nu a sa.

“Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”, a afirmat Cătălin Drulă, într-o conferință de presă susținută după o întâlnire cu reprezentanţii tuturor operatorilor de transport feroviar de marfă şi călători licenţiaţi.

Oricum numirile politice ale managerilor la conducerile companiilor de cale ferată, mandatele scurte de câteva luni, inconstanța politicilor aplicate, lipsa de eficiență a managerilor cauzată de faptul că o lună durează acomodarea lor cu problemele companiilor, nu fac bine acestora. Politicienii preferă însă sacrificarea companiilor în loc de asigurarea managementului apolitic, profesionist.

Ca și in guvernările PSD, Ordonanța guvernării corporative ce ar asigura echipe de conducere stabile pe durata a patru ani, a rămas doar pe hârtie, miniștrii de toate culorile politice tergiversând cât pot de mult numirea managerilor conform OUG 109/2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *