În Franța a început concedierea cadrelor medicale nevaccinate

Angajatii din sistemul medical nevaccinați cel puţin cu prima doza vor fi suspendați şi nu vor mai primi salariu. Măsura a intrat în vigoare în Franţa, iar o anumită parte a angajaţilor din acest sector este pe cale să-şi caute alte locuri de muncă, potrivit tvr.ro.

Cei care refuză vaccinarea nu au altă soluţie pentru a-şi continua activitatea. Pe langă suspendare, aceştia riscă şi sancţiuni disciplinare. Prima zi de aplicare a acestei decizii a fost marcată de proteste în cateva oraşe ale Franţei.

Cadrele medicale, pompierii, ambulantierii, personalul din casele de bătrâni și din centrele de îngrijire s-au prezentat în fața angajatorilor cu dovada vaccinării cu cel puțin o doză. Până pe 15 octombrie au timp să se imunizeze și cu cea de-a doua doză. Cei care nu sunt de acord, sunt suspendați, așa cum este cazul unui angajat dintr-un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă din Bordeaux.

Indiferent de vechime și de experiență, decizia este aceeași pentru toți. Deși cei care nu s-au vaccinat sunt o minoritate, există temerea apariției unei crize de personal.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *