Service-urile încep să refuze șoferii cu polițe RCA la City Insurance

Service-urile auto din România au început deja să refuze să mai deschidă dosare de daună clienţilor asiguraţi la City Insurance de teamă că un potenţial faliment al firmei de asigurări va face să nu-şi mai recupereze banii, transmite HotNews.ro.

Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a confirmat pentru sursa citată că la nivelul Autorităţii va urma o şedinţă de analiză a situaţiei de la City Insurance în cel mai scurt timp şi că ASF a constatat că City Insurance nu se mai află în legalitate.  

„De un an de zile a fost dispusă o analiză minuţioasă şi un control foarte minuţios. În urma acestui control, ASF constată că societatea nu este în legalitate. În acest context, trebuie aplicată legea, care spune că o societate care nu respectă cerinţa minimă de capital nu poate funcţiona. Ea trebuia să demonstreze buna credinţă şi să intre în legalitate, dar nu a făcut-o.  

ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piaţa asigurărilor. Va urma o şedinţă în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a spus Apostol.

În acelaşi context, reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piaţă, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări, a transmis pentru Hotnews.ro că, orice cetăţean care are în acest moment o poliţă încheiată cu City Insurance poate denunţa absolut legal această poliţă, încheind în aceeaşi zi o altă poliţă cu un asigurator decent, fără probleme. ”Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a mai spus acesta. 

City Insurance are circa 3 milioane de clienţi, fiind liderul pieţei. În prezent, compania este ameninţată cu falimentul pentru că nu a putut aduce un capital minim de 150 de milioane de euro.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *