Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar

Elevii se întorc astăzi în bănci pentru anul școlar 2021/2022. Cursurile încep în format fizic în majoritatea unităților de învățământ, urmând să treacă în online numai în cazul în care rata de incidență trece de 6 cazuri la mia de locuitori. După acest prag, vor rămâne deschise doar creşele şi grădiniţele şi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special, potrivit unui ordin comun semnat de Ministerele Educației și Sănătății.

Cele două scenarii

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2: Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității. Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Citeşte întreaga ştire aici: Cum se vor desfășura cursurile în noul an școlar – măsuri, restricții și scenarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *