Huawei debutează la IAA Mobility 2021 cu soluția de afișaj cu realitate augmentată AR-HUD

Huawei a prezentat cea mai recentă soluție de afișaj head-up cu realitate augmentată (AR-HUD) la ediția 2021 a Salonului Internațional Auto din Germania (IAA MOBILITY 2021). Această soluție transformă parbrizul într-un afișaj first-person view (FPV) care integrează tehnologii avansate pentru a oferi atât funcții de siguranță, cât și funcții de infotainment, creând o experiență complet nouă pentru conducătorii auto.

Cu o experiență de peste două decenii în domeniul opticii TIC, Huawei aplică tehnologii de ultimă generație vehiculelor inteligente și dezvoltă soluția de optică auto inteligentă, în care Huawei AR-HUD joacă un rol important.

Fiind un dispozitiv mic cu afișaj UHD (ultra-high definition) cu cadru mare, Huawei AR-HUD se adaptează cu ușurință la o varietate de contexte. Afișează informații despre panoul de bord, oferă navigare prin AR (realitate augmentată), acceptă condusul asistat în condiții de siguranță, optimizează solicitările pentru condiții de vedere nocturnă / ceață / ploaie, precum și livrarea de conținut de divertisment.

Navigarea AR asigură condusul până la destinație în siguranță
HUD-urile au fost utilizate pentru prima dată pe avioanele de luptă pentru a îmbunătăți siguranța zborului și au fost ulterior aplicate în industria automobilelor. Inovatorul AR-HUD lansat de Huawei oferă un câmp vizual (FOV) de 13° x 5°, echivalentul unei imagini virtuale de 70 inci afișată la 7,5 m în fața șoferului.

AR-HUD afișează informații despre panoul de bord în partea de jos, fără a bloca vederea șoferului și permite condusul asistat în condiții de siguranță. De asemenea, oferă informații de navigație AR specifice suprafeței drumului și care acoperă mai multe benzi, după caz. De exemplu, la o intersecție cu trei căi, AR-HUD poate oferi sugestii precise de navigație. De asemenea, AR-HUD poate marca cu precizie vehiculele și pietonii din jur în condiții de vedere nocturnă / ceață / ploaie, îmbunătățind siguranța la volan în condiții de vizibilitate redusă.

Divertisment și informații complexe
Huawei AR-HUD permite afișarea a peste 100 pixeli per radian (PPD) full-HD și oferă o imagine luminoasă, cu contrast ridicat și nedistorsionată. Utilizatorii se pot bucura acum de o experiență video și audio excelentă. Pasagerul din față (sau șoferul când vehiculul este parcat) poate avea o experiență captivantă cu videoclipuri HD, apeluri video și jocuri video. Mai mult, prin suprapunerea punctelor de interes (POI) pe o hartă reală, AR-HUD afișează informații despre parcări, restaurante, centre comerciale, cinematografe și benzinării în timp real, creând un stil de viață high-tech pentru utilizatorii săi.

Huawei AR-HUD este compact (doar 10 litri în volum) și are un FOV mare. Raportul său FOV-volum ridicat îi permite să se adapteze la mai multe modele de vehicule. Un HUD tradițional suferă de obicei de ghosting și cauzează amețeli. Pentru a rezolva această problemă, Huawei folosește un design unic al căilor optice și tehnologii algoritmice pentru a îmbunătăți definiția și a elimina amețelile cauzate de ghosting, îmbunătățind semnificativ experiența utilizatorului.

Kevin Huang, președintele Liniei de Produse Aplicații Optice Generale al Huawei, a declarat: „Huawei AR-HUD folosește un motor grafic inovator pentru afișaj optic și tehnologii de optică spațială pentru a sparge limitele mass-media tradiționale, creând o experiență nouă pentru o conducere sigură. În viitor, AR-HUD va evolua către un cadru mai mare, o definiție mai înaltă și efect 3D cu ochiul liber pentru a construi o super viziune care nu a fost realizată până acum. Huawei va continua să investească în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor optice pentru a oferi o gamă largă de produse de aplicații optice pentru vehicule și alte domenii, oferind numeroase industrii capacitățile noastre optice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *