Remiză albă între Macedonia de Nord și România, în preliminariile CM 2022

Foto: REUTERS

Elevii lui Mirel Rădoi au terminat la egalitate, 0-0, meciul desfășurat la Skopje contra Macedoniei de Nord, din calificările pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Ei rămân pe locul 3 în grupa J, la un punct de Armenia.

Tricolorii au obţinut un egal preţios, la capătul unui meci dominat categoric de adversari.

Bilanţul echipei României în meciurile din septembrie este unul pozitiv, cu două victorii (2-0 cu Islanda în deplasare, 2-0 cu Liechtenstein acasă) şi un egal (0-0 cu Macedonia de Nord în deplasare), fără gol primit şi cu patru înscrise.

Cu un lot decimat de accidentări şi Covid-19, România a rezistat la Skopje în faţa unei formaţii pe care a învins-o greu la Bucureşti, cu 3-2, şi care a participat la EURO 2020.

Gazdele au controlat jocul din start şi au avut prima oportunitate în min. 14, dar Niţă a reţinut mingea trimisă de Curlinov din foarfecă. Poate cea mai bună ocazie a României consemnat în min. 22, când Sorescu a şutat din unghi, dar Dimitrievski a scos de sub transversală. Macedonia de Nord a avut o şansă mare prin Elmas (34), care a pătruns în careu şi a tras periculos, dar Niţă a apărat. Până la pauză, gazdele au mai avut o ocazie, însă Bardhi (44) a şut peste ţintă de la 20 de metri.

În repriza secundă, Elmas a avut o nouă incursiune periculoasă în careu, a şutat bine, dar Niţă a respins providenţial cu piciorul (51). Niţă a fost din nou la post în min. 58, când a deturnat şutul lui Bardhi din careu.

Şi România a avut câteva momente bune, dar Stanciu (65) a şutat de la 30 m pe lângă poartă, iar Răzvan Marin (72) a trimis un şut de la 30 de metri, portarul Dimtrievski respingând cu pieptul.

Niţă a mai avut o intervenţie remarcabilă, în min. 73, la şutul lui Bardhi de la 25 de metri.

România se află pe locul al treilea după această remiză, la un singur puncte de Armenia, care a remizat cui Liechtenstein (1-1), miercuri, la Erevan. În alt meci, Germania a dispus de Islanda cu 4-0, la Reykjavik.

Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *