Iohannis, mesaj în plin scandal între USR PLUS și Cîțu: Partidele din Coaliție trebuie să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate

Foto: presidency.ro

În plin scandal între USR PLUS și premierul Florin Cîțu, din cauza programului de 50 de miliarde de lei pentru primari, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a făcut apel la partidele din coaliția guvernamentală să se înțeleagă și să dialogheze. „Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare”, a transmis președintele.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • Creșterea de prețuri există, e reală și afectează mulți români. Pentru ei trebuie găsite soluții și aici este treaba guvernului, a miniștrilor și a autorităților locale să transforme în beneficii pentru cetățeni cifrele din statistici. Mai multe investiții, în special în sănătate și infrastructură, mai multe locuri de muncă, încurajarea afacerilor, protejarea veniturilor, acestea sunt coordonatele de la care guvernanții nu trebuie să se îndepărteze.
  • Perioada luptelor electorale s-a încheiat, guvernarea nu este despre competiția dintre un partid sau altul, nu este despre competițiile din interiorul partidelor sau despre cele dintre un lider sau altul. Guvernarea și legiferarea sunt despre a face politici publice pentru români.
  • Sunt multe restanțe care își așteaptă rezolvarea, multe reforme care încă nu au fost demarate. Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis. Atenție, nu le cer să vorbească despre asta, le cer rezultate. De vorbit este ușor, însă oamenii s-au săturat de discursuri sterile. Vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare. Nu îi interesează cine strigă mai tare sau cine critică mai eficient.


Citeşte întreaga ştire aici: Klaus Iohannis, declarații în criza politică: „Aștept rezultate de la parlamentari, nu scandal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *