Milioane de români vor fi afectați. Se va schimba formula de calcul a pensiilor

Raluca Turcan, ministra Muncii, a anunțat la Digi24, că urmează să se schimbe formula de calcul a pensiilor și că ea va fi anunțată la începutul anului 2023.

Prin această nouă formulă, susține ea, „pensiile mai mici vor crește mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează” și că aceasta este o „schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România”. Turcan mai spune și că vor fi oferite bonificații pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională după pensionare, „astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă”.
„Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România.

De asemenea, intenționăm ca pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională să creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă.

detalii pe digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *