Incendii de amploare în Turcia, Grecia și Serbia

Turcia, Grecia și Serbia sunt în flăcări. De aproape o săptămână pompierii se lupta cu focul, dar pare o luptă imposibilă.

Temperaturile extrem de ridicate au uscat vegetația, iar vântul împrăștie flăcările pe coasta mediteraneeană a țării. Incendii sunt și în Balcani. În Serbia au ars 100 de hectare de pădure, iar Grecia este deja devastată.

Incendiile fac ravagii în Turcia. Au murit până acum 8 persoane. După aproape o săptămână de lupta încrâncenată cu flăcările, pompierii au anunțat că mai sunt doar 7 focare. Și ca să vă dați seama de amploarea sinistrului, iată cum se vede aceasta din satelit. Deopotrivă speriați de iadul prin care trec, turiștii îi ajută pe localnici în lupta cu flăcările.

Echipaje din Spania, Croația sau Rusia au venit în ajutorul turcilor încercând să stingă focul din aer.
Arde vegetația, arde și soarele cu o intensitate nemaiîntâlnită. Valul de căldură care a cuprins toată țara este cel mai dur din ultimii 30 de ani. În unele regiuni mercurul din termometre a ajuns la 45 de grade.

Că să nu se confrunte și cu alte probleme, guvernul le-a cerut grecilor să facă economie la electricitate. Din cauza caniculei aparatele de aer condiționat merg aproape non stop, iar sistemul național de furnizare a energiei electrice este la limită. Se cere și folosirea apei cu responsabilitate.

Uniunea Europeană are un plan verde care prevede printre altele că până în 2050 să ajungem la zero emisii nete de gaze cu efect de sera.

detalii pe stiritvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *